فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 70، دی 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/06
  • تعداد عناوین: 14
|
  • نساء اصنافی، کریم الله حاجیان تیلکی، ونوس حاج علی اکبر، سیده زهرا اکبریان راد * صفحه 7
    سابقه و هدف

    زایمان زودرس یک حادثه ناخوشایند در حاملگی است که شیوع آن در حال افزایش می باشد و با عوارض متعدد نوزادی و نیز دراز مدت همراه است. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بین پیامد نوزادی و PH شریان بندناف در زایمان زودرس انجام شد تا شاید بتوان در صورت وجود اسیدوز، انواع عوارض بعدی نوزاد که بیشترین احتمال را دارد پیش بینی و اقدامات پیشگیرانه و تشخیصی زودرس را انجام داد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مورد شاهدی بر روی 181 نوزاد نارس (37-27 هفته) متولد شده طی یکسال در بیمارستان ایت الله روحانی بابل که مبتلا به اسیدوز با 1/7< pH (گروه مورد) و 419 نوزاد نارس فاقد اسیدوز (شاهد) انجام شد. عوارض نوزادی شامل نیاز به بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان و ایجاد سندرم دیسترس تنفسی، خونریزی داخل بطن مغزی و ROP، DIC، NEC، BPDI، عفونت خون و مرگ نوزاد در دو گروه مورد مقایسه تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بین اسیدوز و بستری در(NICU (24=OR و (RDS (6.8=OR و (ROP (8.5=OR ارتباط معنی دار وجود داشت. همچنین رابطه معنی دار بین Sepsis انسفالوپاتی هیپوکسیک و DIC، IVH مرگ نوزاد و اسیدوز وجود داشت (001/0=p). اما بین BPD، NEC و اسیدوز نوزاد ارتباط معنی دار مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که در زایمان زودرس در صورت وجود اسیدوز نوزاد شانس ایجاد اکثر عوارض نوزادی افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: اسیدوز نوزاد، PH شریان بند ناف، عوارض نوزادی، زایمان زودرس
  • سید رضامدرس، عبدالرحیم قلی زاده پاشا، آرمان گوران، عسگری نورباران، سید رضاهاشمی، ابوالحسن علیجانپور، بهمن فرهنگی، علی اصغر درزی*، نوین نیک بخش، افشین خانی صفحه 12
    سابقه و هدف

    ترمیم فتق اینگوینال یکی از شایع ترین اعمال جراحی عمومی می باشد. روش های متعدد و گوناگونی بسته به سن بیمار استفاده می شود که هدف آن ها بهبود نتایج درمانی از نظر کاهش عوارض و عود فتق می باشد، با وجود این هنوز در نظر جراحان روش ارجح ترمیم فتق اینگوینال مورد اختلاف است. این مطالعه به منظور مقایسه نتایج ترمیم فتق اینگوینال به دو روش مش گذاری و بدون مش انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه بر روی تمامی بیماران بالای 18 سال که با تشخیص فتق اینگوینال طی شش ماهه اول سال 1389 در بیمارستان شهیدبهشتی بابل هرنیورافی شده بودند، انجام شد. مشخصات دموگرافیک، اطلاعات مربوط به فتق، مدت زمان برگشت به کار و نوع ترمیم برای همه بیماران در چک لیست ثبت شد و سپس بیماران به مدت یک سال از نظر بروز عوارض عمل و عود فتق پیگیری شدند. مواردی که به دنبال آسیت یا افزایش فشار داخل شکمی سبب عود فتق شدند و یا بیمار در طول مدت پیگیری قابل دسترسی نبود از مطالعه حذف شدند.

    یافته ها

    در مجموع اطلاعات 132 بیمار بررسی شد که 129 نفر مرد و 3 نفر زن بودند و میانگین سن بیماران 89/16±66/53 سال بود. 45 بیمار (1/34%) با روش مش گذاری و 87 بیمار (9/65%) نیز بدون مش هرنیورافی شدند. مدت زمان بازگشت به کار در روش ترمیم فتق با مش به طور میانگین 7/4±4/25روز و در روش ترمیم فتق بدون مش 86/7±53/28 روز بود (048/0=p). در طی مدت پیگیری، 8 مورد (1/6%) دچار عود شدند که از این تعداد، 6 مورد بدون مش ترمیم شده بودند و 2 مورد نیز با روش مش گذاری هرنیورافی شده بودند (05/0<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه به نظر میرسد برای ترمیم فتق های اینگوینال ساده، روش مش گذاری روش مناسبتری در مقایسه با روش بدون مش می باشد.

    کلیدواژگان: فتق اینگوینال، جراحی با مش، نتایج درمانی
  • گزارش یک مورد آدنوکارسینومای پروستات با متاستاز به غدد لنفاوی پاراآئورتیک و لگن
    حمید شافی، مهرداد رفعتی رحیم زاده، محسن وکیلی صادقی صفحه 14
    سابقه و هدف
    آدنوکارسینومای پروستات شایع ترین نئوپلاسم در آقایان است. بیشترین محلهای متاستاز، معمولا استخوانها، ریه و غدد لنفاوی لگنی می باشد. مشخص شدن غدد لنفاوی متاستاز یافته از سرطان پروستات با حساسیت و اعتماد لازم دارای اهمیت فراوان است.
    گزارش مورد: بیمار مرد 65 ساله ای است که با کاهش وزن حدود 15 کیلوگرم از سه ماه قبل و درد شکمی، درد و تورم بیضه راست همراه با اشکال در ادرار کردن مراجعه نموده است. در معاینه بالینی، غدد لنفاوی اینگوینال راست قابل لمس بوده، آزمایشهای فونکسیون کلیوی و کبدی طبیعی ذکر شده، و آنتی ژن اختصاصی پروستات ng/ml2/10 گزارش گردید. در سونوگرافی و سی تی اسکن شکم و لگن، توده های لگنی در طرف راست و غدد لنفاوی پاراآئورتیک مشاهده شد. در توشه رکتال قوام پروستات طبیعی بود، بیمار تحت بیوپسی با گاید سونوگرافی قرار گرفت که جواب نمونه ها آدنوکارسینومای پروستات با ضریب گلیسون 10 گزارش شده است. بدلیل یافته های غیر معمول در سی تی اسکن و ضریب گلیسون بالا، کاهش وزن شدید و لنفادنوپاتی شکمی، مشاوره انکولوژی داده شد. سپس، راه های مختلف جهت درمان به بیمار پیشنهاد شد که در نهایت ارکیدکتومی دو طرفه انجام شد. یک ماه پس از ارکیدکتومی، توده های داخل شکمی محو گشته و علائم شکمی تخفیف یافت، در ضمن مقدار آنتی ژن اختصاصی پروستات ng/ml 34/0 شد، وزن بیمار نیز حدود 5کیلو گرم افزایش یافت و حال عمومی بیمار پس از 6 ماه پیگیری خوب بود.
    نتیجه گیری
    در بیماران مسن با کاهش وزن، ضعف و غدد لنفاوی شکمی، نیاز به بررسی دقیق بالینی، بخصوص از نظر کانسر پروستات می باشد.
    کلیدواژگان: آدنوکارسینومای پروستات، غدد لنفاوی پاراآئورتیک و لگنی، متاستاز، آنتی ژن اختصاصی پروستات، ضریب گلیسون، ارکیدکتومی دو طرفه
  • حسن محمودی نشلی، هادی سرخی، احمد تمدنی، محمد کریمی، محمد پورنصراله، محمود حاجی احمدی صفحه 18
    سابقه و هدف
    در بیماران تالاسمی ماژور بیشتر ارگان های بدن به علت افزایش بار آهن دچار آسیب می شوند. این مطالعه جهت تعیین رابطه اختلال عملکرد توبولی کلیه با میزان رسوب آهن بدن در این بیماران انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی بیماران بتاتالاسمی ماژور که سن بیشتر از 10 سال داشتند، انتخاب شدند و برایشان *(Magnetic Resonance Imaging T2، MRIT2) (تصویر برداری مگنتیک رزنانس نوع T2*) انجام شد. اضافه بار آهن کبد بر اساس ارزش گذاری *MRIT2 در دو سطح رسوب کبدی شدید و رسوب کبدی خفیف تا متوسط در نظر گرفته شد. تعداد 45 بیمار که رسوب شدید آهن کبدی را نشان دادند، به عنوان مورد و 45 بیمار که در آنها رسوب آهن کبدی را خفیف تا متوسط نشان دادند به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. سپس یک نمونه ادرار صبحگاهی دو گروه از نظر الکترولیت ها، اسید اوریک، کراتینین و میزان B2M (بتا 2 میکروگلوبولین) ارزیابی شدند. یک نمونه خون هم جهت بررسی میزان BUN، (نیتروژن اوره خون)، کراتنین، سدیم، پتاسیم، قند خون ناشتا و فریتین گرفته شد. نسبت های Ca/Cr (کلسیم به کراتی نین) ادرار، Pr/Cr (پروتئین به کراتی نین) ادرار، (FE (Fractional Excretion سدیم، FE پتاسیم، FE اوریک اسید محاسبه شدند. ترشح غیر طبیعی این فاکتورها، به عنوان توبولوپاتی کلیوی در نظر گرفته شد. نتایج پس از جمع آوری، مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سن بیماران در گروه مورد 106/6±27 سال و شاهد 834/7±64/27 سال بود. سطح سرمی فریتین 32/146±46/2300 در گروه مورد مقایسه با 46/1051±09/1488 در گروه شاهد، (002/0=p)، نسبت کلسیم به کراتی نین ادرار 11/0 در گروه مورد در مقایسه با 12/0 در گروه شاهد، (01/0=p) و نسبت B2M/Cr ادرار 21/1053±18/502 در گروه مورد در مقایسه با 86/936±48/513 در گروه شاهد (024/0=p) معنی دار بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که رسوب آهن در بدن می تواند بر عملکرد توبول های کلیه اثر داشته باشد.
    کلیدواژگان: کلیه، کبد، MRI، تالاسمی
  • سعید رضایی زارچی، میرحجت الله تقوی فومنی، مسعود نگهداری صفحه 25
    سابقه و هدف
    نانوتکنولوژی علمی است که امروزه مورد توجه بسیاری از محققان و صنایع مختلف قرار گرفته است. نانوساختارهای تولیدی با این علم، علی رغم مزایای متعددی، همواره نگرانی از اثرات سمی و مضر آنها دغدغه اصلی محققان می باشد. در این مطالعه اثر نانوذرات نقره بر روی هورمون های LH، FSH و تستوسترون در موش صحرایی نر بررسی شد تا با مشاهده نتایج بدست آمده روش های جلوگیری کننده از ورود نانوذرات به بدن انسان یافت شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نانو ذرات نقره با دوزهای 25، 50، 100 و 200 میلی گرم برکیلو گرم وزن موش به مدت 28 روز بصورت دهانی به50 سر موش نر که در پنج گروه ده تایی قرار داده شده بودند، خورانده شد. سپس از موش ها خون گیری به عمل آمد. آزمایش های هورمونی LH، FSH با استفاده ازکیت DIAPLUS Inc1 و آزمایش های تستوسترون با استفاده از کیت DRG Instruments انجام و گروه ها مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این تحقیق تغییرات معنی داری در غلظت هورمون های فوق تا دوز 100 میلی گرم مشاهده نگردید ولی تغییرات معنی داری در غلظت هورمون تستوسترون (کاهش غلظت) در دوزهای بالا، یعنی 200 میلی گرم (nmol/l 1.8±0.5 در مقایسه با گروه کنترل nmol/l 2.5±0.6) مشاهده شد که می تواند ناشی از اثر مهار کننده نانوذرات نقره برروی عملکرد سلول های تولید کننده هورمون تستوسترون باشد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که نانوذرات نقره میزان هورمون های LH، FSH و تستوسترون را در موش صحرایی نر تغییر می دهد که این امر می تواند منجر به تداخل در سیستم متابولیسم و نارسایی های کبدی شود.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، هورمون های FSH، LH و تستوسترون، موش صحرایی نر
  • معصومه حبیبیان، مقصود پیری، محمدعلی آذربایجان، مهدی هدایتی صفحه 30
    سابقه و هدف
    پرفشارخونی با تغییر عملکرد اندوتلیالی حاصل از کاهش فراهمی نیتریک اکسید و آسیب کلیوی همراه است. بهبود عملکرد اندوتلیالی با تمرین ورزشی در مدل های پرفشارخونی حیوانی و بیماران مبتلا به پرفشارخونی مشاهده شد. هدف از این تحقیق بررسی اثر حمایتی تمرین هوازی در مقابل برخی از سایتوکاین های پیش التهابی بافت کلیه موش های تیمار شده با مهار مزمن نیتریک اکسید سنتاز می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی و مساوی به 4 گروه کنترل، شم، مهارنیتریک اکسید سنتاز (تزریق داخل صفاقی نیترو- ال آرژنین متیل استر) و تمرین هوازی (تمرین+ مهارنیتریک اکسید سنتاز) دسته بندی شدند. برنامه تمرینی شامل 8 هفته دویدن روی نوار گردان با سرعت 22-15 متر بر دقیقه، 64-25 دقیقه در روز و 5 روز در هفته بود. سطوح فاکتور نکروز دهنده تومور-آلفا و اینتر لوکین شش با روش الایزا اندازه گیری و گروه ها مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    مهار مزمن نتیریک اکسید سنتاز منجر به افزایش معنی دار سطوح فاکتور نکروز دهنده تومور-آلفا (52/0±53/2 پیکو گرم در میلی گرم) و اینتر لوکین شش (88/0±51/4 پیکو گرم در میلی گرم) شد (000/0p=). تمرین هوازی به طور معکوسی، سطوح این سایتوکاین های کلیوی را (به ترتیب 37/0±97/1 و80/0±46/3 پیکو گرم در میلی گرم) در موش ها کاهش داد (045/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که تمرین هوازی منظم با شدت متوسط ممکن است نقش حمایتی خود را در برابر صدمات التهاب کلیوی ناشی از کمبود نیتریک اکسید سیستمی، از طریق تنظیم منفی سایتوکاین های پیش التهابی اعمال نماید.
    کلیدواژگان: سایتوکاین پیش التهابی، نیتریک اکسید، تمرین ورزشی
  • افشین قلی پور برادری، سیدحمزه حسینی، عالیه زمانی کیاسری، شهرام علاء، امیر امامی زیدی، علی مهدوی، سیده فاطمه میربخشی صفحه 38
    سابقه و هدف
    پرستاری یکی از مشاغل پر استرس است که شاغلین در آن رتبه بالایی را در مراجعه به پزشک به جهت مشکلات ناشی از عدم سلامت روانی دارند. تحقیقات نشان داده اند که استرس موجب کاهش سطح سرمی روی شده و موجب تشدید عوارض ناشی از کمبود آن می گردد. لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مکمل روی بر پرستاران تحت استرس شغلی بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های دانشگاهی شهر ساری در سال 1390 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 90 نفر از پرستاران زن بخش های مراقبت ویژه که پس از تکمیل پرسشنامه استرس شغلی اسپیو، دارای سطح استرش شغلی بالایی بودند وارد مطالعه شده و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. در ابتدا از تمام نمونه های مورد مطالعه 5 میلی لیتر خون از وریدآنتی کوبیتال جهت تعیین سطح سرمی روی گرفته شد. به گروه مداخله کپسول سولفات روی 220 میلی گرمی دو روز در میان و به گروه کنترل پلاسبوی آن به همان روش تجویز گردید. بار دیگر در انتهای هفته چهارم میزان استرس شغلی و سطح سرمی روی، در دو گروه اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    در گروه دریافت کننده مکمل روی پس از اتمام مطالعه سطح سرمی روی (2/13±25/88 میکروگرم در دسی لیتر) به صورت معنی داری نسبت به سطح سرمی آن قبل از مطالعه (8/15 ± 63/56 میکروگرم در دسی لیتر) افزایش یافت (05/0>p) اما در گروه کنترل در سطح سرمی روی قبل (1/15±72/54 میکروگرم در دسی لیتر) و بعد از مداخله (7/14±35/59 میکروگرم در دسی لیتر) تغییر معنی داری مشاهده نگردید. در میزان کلی استرس شغلی قبل (31±39/208) و بعد از مداخله (29±65/206) در دو گروه مورد مطالعه تغییر معنی داری مشاهده نگردید. در سه بعد از ابعاد استرس شغلی (بار کاری نقش، دوگانگی نقش و مسئولیت) در گروه مداخله کاهش معنی دار مشاهده گردید (05/0>p)، اما در گروه کنترل تغییر معنی داری در میزان استرس شغلی در هیچ یک از ابعاد مورد بررسی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه حاضر استفاده از مکمل روی جهت کاهش میزان برخی از ابعاد استرس شغلی و پیامدهای ناشی از آن در پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه منطقی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مکمل روی، استرس شغلی، پرستار، بخش مراقبت ویژه
  • علی اصغر درزی، میرسعید رمضانی، نوین نیک بخش، سید رضامدرس *، ناهید سلیمان پور، فرید علی نژاد، لیلا رمضانی صفحه 46
    سابقه و هدف

    کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک در درمان بیماری های کبد و مجاری صفراوی استفاده می شود، اما در کوله سیستیت حاد بعنوان کنترااندیکاسیون مطرح می باشد. از آنجائیکه امروزه با افزایش تجربه جراحان و بهبود ابزارهای جراحی لاپاراسکوپیک، بیماران زیادی تحت عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک قرار می گیرند. لذا این مطالعه به منظور مقایسه نتایج کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک در مبتلایان به کوله سیستیت حاد با مزمن انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 264 بیمار مبتلا به کوله سیستیت (38 مورد حاد و 226 مورد مزمن) که طی مدت 5 سال به مراکز درمانی شهر بابل مراجعه نموده و تحت کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک قرار گرفتند، انجام شد. تشخیص کوله سیستیت حاد و مزمن بر اساس معاینات بالینی، یافته های آزمایشگاهی و سونوگرافیک، یافته های حین عمل و پاتولوژی بود. بیماران مورد مطالعه از نظر جنس، سن، طول مدت عمل، عوارض حین عمل، عوارض زودرس و دیررس پس از عمل، میزان تبدیل به جراحی باز (Conversion Rate) و مدت بستری در بیمارستان مورد مقایسه قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران مورد مطالعه 07/13±87/48 سال بود. 60 نفر (7/22%) مرد و 204 نفر (3/77 %) زن بودند. موارد منجر به جراحی باز در بیماران مبتلا به کوله سیستیت حاد، 6 مورد (8/15%) و در بیماران مبتلا به کوله سیستیت مزمن، 9 مورد (4%) بود (05/0>p). شایعترین علت تبدیل به جراحی باز التهاب و چسبندگی شدید بود. طول مدت بستری در بیماران مبتلا به کوله سیستیت حاد به طور معنی داری بیشتر بود (9/0±6/1 روز در مقابل 4/0±1/1 روز) (05/0>p). بین دو گروه از نظر عوارض زودرس پس از عمل تفاوت معنی داری مشاهده نشد. در یک مورد ایکتر انسدادی در مبتلایان به کوله سیستیت حاد ناشی از قطع کامل مجرای مشترک صفراوی و 5 مورد پانکراتیت پس از عمل ناشی از سنگ باقی مانده (Retain stone) در مبتلایان به کوله سیستیت مزمن مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک روشی ایمن و مناسب به عنوان درمان انتخابی و خط اول در کوله سیستیت حاد می باشد.

    کلیدواژگان: کوله سیستیت حاد، کوله سیستیت مزمن، لاپاراسکوپی، کیسه صفرا
  • رضا رنجبر، امیر میرزایی صفحه 51
    سابقه و هدف
    سالمونلا انتریکا سرووار تایفی موریوم یکی از شایع ترین سرووارهایی است که در سراسر دنیا از نمونه های آلوده به سالمونلا جداسازی می شود. تایپینگ مولکولی سرووارهای سالمونلا، اهمیت اپیدمیولوژیک دارند. این مطالعه به منظور بررسی تنوع ژنوتایپی سویه های سالمونلا تایفی موریوم بر اساس واکنش زنجیره ای پلی مرازی مناطق بین ژنی تکراری حفاطت شده انتروباکتریایی (Enterobacterial Repetitive Intergenic Consensus (ERIC-PCR انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، طی سال های 1386 لغایت 1388، نمونه های بالینی از بیماران مراجعه کننده به سه بیمارستان مختلف شهر تهران جمع آوری شد. جداسازی ایزوله های سالمونلا از طریق کشت بر روی محیط های کشت مناسب انجام گرفت و سروتایپینگ سویه ها با استفاده از آنتی سرم های تجاری در دسترس صورت پذیرفت. سرانجام تنوع ژنتیکی سویه ها با استفاده از روش ERIC-PCR تعیین شد.
    یافته ها
    از مجموع 650 نمونه بالینی مورد مطالعه، تعداد 21 مورد بر اساس تست های میکروبیولوژی و سروتایپینگ، سالمونلا تایفی موریوم تشخیص داده شدند. با استفاده از روش ERIC-PCR، سویه های سالمونلا تایفی موریوم به 9 الگوی ژنوتیپی (T1-T9) طبقه بندی شدند که 33% از سویه ها متعلق به الگوی T1 (هفت سویه) بودند و به دنبال آن 6 سویه (29%) در الگوی T2، دو سویه (10%) در الگوی T3 و یک سویه در الگوهای T4 تا T9جای گرفتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که سویه های اندمیک سالمونلا تایفی موریوم جداسازی شده در تهران دارای الگوهای متنوع ژنتیکی هستند و ERIC-PCR، روش مناسب تایپینگ جهت اهداف اپیدمیولوژیک سالمونلا تایفی موریوم می باشد.
    کلیدواژگان: سالمونلا تایفی موریوم، ERIC، PCR، الگوهای ژنوتایپی
  • شهرام سیفی*، شهربانو لطیفی، زیبا شیرخانی صفحه 58
    سابقه و هدف

    عفونت وابسته به ونتیلاتور دومین عفونت شایع با مورتالیته بالا (40-24%) می باشد که در بیماران دارای لوله تراشه روی می دهد. یکی از روش های مهم پیشگیری از آن ساکشن ترشحات تجمع یافته در ناحیه ساب گلوتیک می باشد. در این مطالعه اثرات درناژ ترشحات ساب گلوتیک با لوله های تراشه اواک (Lo Track) بر میزان پنومونی زودرس وابسته به ونتیلاتور در بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بررسی گردید.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مداخله ای بر روی 80 بیمار (در دو گروه 40 نفر) بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران اینتوبه شده با لوله تراشه معمولی و لوله تراشه دارای مجرای مخصوص جهت ساکشن ترشحات ساب گلوتیک انجام شد. در گروه آزمایش، ساکشن ترشحات ساب گلوتیک بطور متناوب هر 1 تا 2 ساعت به مدت 18 ساعت طی شبانه روز در سه روز اول انجام شد و در گروه شاهد، بعلت نوع لوله ساکشن ترشحات ساب گلوتیک انجام نشد. میزان پنومونی وابسته به ونتیلاتور زودرس طی 5 روز اول لوله گذاری در دو گروه مورد بررسی و مقایسه قرارگرفت.

    یافته ها

    در هر گروه 3 نفر به علت مرگ و جدا شدن از ونتیلاتور از مطالعه خارج شدند. میزان پنومونی زودرس با معیار درجه بندی کلینیکال پنومونی به میزان مساوی یا بیشتر از شش در گروه با ساکشن ترشحات ساب گلوتیک 4 نفر (8/10%) و در گروه بدون ساکشن 7 نفر (9/18%) بود. میزان افزایش گلبول های سفید (بیش از 11000 در میلی لیتر خون) و رده پلی مورفونوکلئر (باند سل بیش از 50%) در گروه با ساکشن ترشحات ساب گلوتیک در 6 بیمار (2/16%) و در گروه بدون ساکشن در 7 بیمار (9/18%) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان عفونت ریوی وابسته به ونتیلاتور زودرس را می توان با استفاده از لوله تراشه های دارای مجرای مخصوص جهت ساکشن ترشحات کاهش داد.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه، پنومونی، ساکشن، ونتیلاتور
  • حسین باباتبار درزی، بهنام محسنی، محمد جواد فروزان مهر، عباس عبادی، رمضان رحمانی، یوسف مرتضوی درازکلا *، ابراهیم نصیری فرمی صفحه 63
    سابقه و هدف

    علیرغم گسترش علم و تکنولوژی، هنوز بسیاری از بیماران درگیر عوارض تهوع و استفراغ پس از بیهوشی هستند که می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر سی – باند در کنترل تهوع و استفراغ بعد از بیهوشی در جراحی های شکم انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 174 بیمار مرد بخش جراحی عمومی بیمارستان های نظامی فوق تخصصی بقیه الله عج و ولی عصر ناجا تهران که تحت عمل جراحی شکم قرار گرفته و اولین عمل جراحی خود را تجربه می کردند، انجام شد. نمونه گیری مستمر بوده و افراد بصورت تصادفی ساده در سه گروه 58 نفری طب فشاری (گروه درمان) و گروه کنترل و گروه درمان نما قرار گرفتند و سپس شدت تهوع و استفراغ (بر مبنای مقیاس سنجش دیداری) توسط بیمار در فرم مربوطه ثبت شد و تعداد دفعات تهوع و استفراغ با سوال از بیمار توسط کارشناسانی که اطلاعی از نحوه تقسیم بندی گروه های سه گانه نداشتند، در چک لیست تهیه شده ثبت شد. در سه زمان 8، 16 و 24 ساعت بعد از عمل بررسی انجام شد و سپس گروه ها مورد مقایسه قرار گرفتند.

    یافته ها

    بر اساس نتایج بدست آمده، سی – باند باعث کاهش میزان دفعات تهوع 6 نفر (3/10%) در مقابل 34 نفر (6/58%) و 33 نفر (8/56%) (001/0>p) و شدت تهوع (007/0>p) و هم چنین باعث کاهش میزان دفعات استفراغ 2 نفر (4/3%) در مقابل 13 نفر (4/22%) و 35 نفر (8/25%) (008/0>p) و شدت استفراغ (005/0>p) بیشتری نسبت به گروه های درمان نما و شاهد شد که این اختلاف هم معنی دار بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که سی باند یک روش غیر تهاجمی برای پیشگیری از تهوع و استفراغ بعد از بیهوشی می باشد.

    کلیدواژگان: سی، باند، تهوع و استفراغ، بیهوشی، جراحی شکم
  • لیلا یزدان پناه، لیلا آزادبخت صفحه 69
    سابقه و هدف
    استئوپروز شایعترین بیماری سیستم اسکلتی است که به کاهش توده استخوان و شکستگی لگن، ستون فقرات و مچ دست منجر می شود. عوامل مختلفی مانند فاکتورهای ژنتیکی، محیطی، هورمونی، چگونگی سبک زندگی و عوامل تغذیه ای در بروز استئوپروز نقش دارند. در سالهای اخیر به نقش چربی های دریافتی در رژیم غذایی در سلامت استخوانها و بروز استئوپروز توجه شده است. در این مقاله مروری به بررسی اثر اسیدهای چرب مختلف بر سلامت استخوان و بروز استئوپروز در استخوانها که در قالب مطالعات انسانی و حیوانی انجام شده، پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه و دستیابی به منابع مورد نیاز از موتور جستجوی pubmed، گوگل، بانکهای اطلاعاتی ایران مدکس و SID، استفاده شده است. واژه های کلیدی MeSH بکار گرفته شده در جستجوی مقالات شامل استئوپروز، از دست دادن استخوانها مرتبط با سن و یائسگی، اسیدهای چرب، اسیدهای چرب اشباع، غیر اشباع، لینولئیک اسید کونژوگه و سلامت استخوانها محدود شده در عنوان و چکیده مقالات فارسی و انگلیسی، در طی سالهای 1995 تا 2012 بودند. بعد از مرور عناوین و چکیده ها در نهایت از مجموع 356 مقاله بدست آمده 33 مقاله اصلی و مروری که مستقیما با تاثیر انواع اسیدهای چرب بر استئوپروز و سلامت استخوان و مکانیسم اثر آنها مرتبط بودند، مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    کاهش دریافت چربی کل و چربی های اشباع در رژیم غذایی، کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 دریافتی و دریافت اسیدهای چرب غیر اشباع بخصوص اسیدهای چرب امگا-3 از منابع گیاهی در سلامت استخوانها و کاهش شکستگی های ناشی از استئوپروز موثر هستند. اسیدهای چرب با مکانیسمهای مختلف از جمله تغییرات در جذب کلسیم، سنتز پروستاگلاندین، تشکیل استئوبلاست و استئوکلاست، تغییر در عملکرد غشا، کاهش و افزایش سیتوکینهای التهابی در عملکرد استخوانها نقش دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که اسیدهای چرب مختلف از طریق مکانیسمهای متفاوت بر سلامت استخوان، استئوپروز و بروز شکستگی استخوانها اثر گذار هستند.
    کلیدواژگان: استئوپروز، اسیدهای چرب، اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب غیر اشباع، سلامت استخوان
  • محمدحسن شیرازی، زیبا ویسی ملکشاهی، داود افشار، رضا رنجبر، سارا حاجی خانی صفحه 79
    سابقه و هدف
    کمپیلوباکترژژونی به عنوان یکی از عوامل ایجاد کننده اسهال حاد در انسان مطرح می باشد. با توجه به اینکه اطلاعات دقیقی از میزان شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری در ایران وجود ندارد، این مطالعه به منظور بررسی فراوانی و مقاومت دارویی سویه های کمپیلوباکتر ژژونی جدا شده در کودکان زیر 10 سال مبتلا به اسهال حاد مراجعه کننده به چند مرکز درمانی شهر تهران صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 117 نمونه اسهالی چند مرکز درمانی شهر تهران در سال 1390 انجام گرفت. نمونه های مدفوع در سرم فیزیولوژی هموژنیزه و در محیط مایع غنی کننده پرستون کشت داده شدند، سپس در محیط کشت اختصاصی کمپیلوباکتر ژژونی به مدت 48 ساعت در دمای 42 درجه سانتی گراد تحت شرایط میکروآئروفیل قرار گرفتند و ایزوله های جدا شده بوسیله تست های بیوشیمیایی مورد تایید قرار گرفتند. برای آنتی بیوگرام از روش دیسک دیفیوژن استفاده شد.
    یافته ها
    از 117 نمونه مورد بررسی، 9 نمونه (69/7/%) کمپیلوباکتر ژژونی مثبت بودند. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به کوتریموکسازول 5 مورد (55/55%) و بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی مربوط به جنتامایسین 8 مورد (88/88%) می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که گونه کمپیلوباکترژژونی یکی از عوامل ایجاد کننده اسهال حاد در کودکان می باشد که بیشترین مقاومت دارویی را به کوتریماکسازول دارد.
    کلیدواژگان: کمپیلوباکترژژونی، مقاومت دارویی، اسهال
  • امیرعباس قاسمی، سودابه عاشوری صفحه 84
    سابقه و هدف
    شانت مغزی صفاقی (ونتریکولوپریتونه آل) معمول ترین روش برای درمان هیدروسفالی است، هر چند عوارضی هم به طور مکرر برای این عمل جراحی از جمله قرارگیری نابجای کاتتر صفاقی شانت در روده ها، واژن، ناف و اسکروتوم ذکر می گردد. در این مطالعه یک مورد نادر از قرارگیری کاتتر در اسکروتوم معرفی می گردد.
    گزارش مورد: شیرخوار 2ماهه ای با تشخیص هیدروسفالی مادرزادی در بخش جراحی اعصاب بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه تحت عمل جراحی جهت قراردادن شانت مغزی صفاقی (ونتریکولوپریتونه آل) قرار گرفت. بیمار بدون عارضه خاصی مرخص شد. بیمار در3 ماه اول بعد ازجراحی بصورت ماهیانه ویزیت شد که مشکلی نداشت تا اینکه هفت ماه بعد از عمل جراحی شانت، والدین کودک متوجه تورم ناحیه اسکروتوم شدند و پس از انجام رادیوگرافی ساده سر صفاقی در ناحیه اسکروتوم مشاهده گردید و کودک با تشخیص هیدروسل ثانویه به شانت تحت عمل جراحی قرار گرفت که ابتدا سرصفاقی شانت اصلاح شد، سپس بیمار توسط جراح اطفال تحت عمل جراحی جهت ترمیم فتق اینگوینال قرار گرفت، بیمار 3 روز بعد از جراحی بدون عارضه خاصی مرخص گردید و در سیر بالینی بیمار تا یکسال عارضه دیگری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    هر چند قرارگیری کاتترصفاقی شانت در اسکروتوم یک یافته نادر است ولی عمل جراحی فوری جهت بستن مجرای واژینالیس باز و اصلاح وضعیت کاتتر برای جلوگیری از اختلال در عملکرد شانت قویا توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: عوارض شانت مغزی صفاقی، جابجایی کاتتر صفاقی، بازماندن زایده واژینالیس، هیدروسل
|
  • N. Asnafi, K. Hajian Tilaki, V. Hajaliakbar, S.Z. Akbarian Rad Page 7
    Background And Objective

    Preterm delivery is a serious problem in pregnancy that its incidence is increasing. It is associated with multiple neonatal and long term complications. The aim of this study was to evaluate the correlation between neonatal outcome and umbilical artery pH in order to predict and prevent the neonatal complications that are most likely to occur if there is acidosis.

    Methods

    This case-control study was performed on 181 preterm neonates (27-37 gestational weeks) with acidosis of pH<7. 1 as a case group and 419 preterm neonates without acidosis as a control group who born at Ayatollah Roohani hospital of Babol during one year. Neonatal complications including admission in NICU، respiratory distress syndrome (RDS)، intraventricular hemorrhage (IVH)، retinopathy of prematurity (ROP)، disseminated intravascular coagulopathy (DIC)، necrotizing enterocolitis (NEC)، bronchopulmonary dysplasia (BPD)، sepsis، and neonatal death were compared and analyzed in both groups.

    Findings

    There was a significant relationship between neonatal acidosis and the complications including admission in NICU (OR=24)، RDS (OR=6. 4)، ROP (OR=8. 5)، also there was a significant relationship between acidosis and sepsis، hypoxic encephalopathy، IVH، DIC and neonatal death (p=0. 001) but no significant relationship was observed between BPD، NEC، and neonatal acidosis.

    Conclusion

    The results showed that in the case of neonatal necrosis، most neonatal complications following preterm birth are likely to increase.

    Keywords: Neonatal acidosis, Umbilical artery PH, Neonatal complications, Preterm delivery
  • S.R. Modarres, A. Gholizadeh Pasha, A. Gouran, A. Nourbaran, S.R. Hashemi, A. Alijanpour, B. Farhangi, A.A. Drazi, N. Nikbakhsh, A. Khani Page 12
    Background And Objective

    Inguinal hernia repair is one of the most prevalent procedures in general surgery. Several methods have been introduced for inguinal hernia repair that focus on the reduction of complications of surgery and lowering the recurrence of the hernia. However، controversies remain among surgeons about the preferred treatment method. The aim of this study was to compare the outcomes of repairing inguinal hernia with mesh and non-mesh methods.

    Methods

    All patients aged 18 years old and over that admitted for inguinal hernioraphy in Shahid Behesti hospital in Babol during March to September 2010 included in the study. Demographic data، characteristics of hernia، duration of returning to daily activities and the type of repair of each patient entered in the checklist. All patients followed up for one year in case of any complication and recurrence of hernia. Recurrence of hernia due to ascites or due to any increase in abdominal pressure and missed patients during the follow up period was excluded from the study.

    Findings

    Among all 132 cases 129 patients were male and 3 patients were female and the mean age of the patients was 53. 66±16. 89 years. Forty five (34. 1%) patients underwent hernioraphy with mesh and 87 (65. 9%) patients without mesh. The mean time for patients to return to daily activities was 25. 4±4. 7 days in the mesh group and 28. 53±7. 86 days in the non-mesh group (p=0. 048). Rate of recurrence of hernia during the follow up period was 8 cases (6. 1%) that 6 cases had been repaired with non-mesh method and 2 cases were repaired with mesh method (p>0. 05).

    Conclusion

    Simple inguinal hernias seem to be repaired better with mesh method than non-mesh method.

    Keywords: Inguinal hernia, Surgical mesh, Treatment outcome
  • Prostate Adenocarcinoma with Pelvic and Para-Aortic Lymph Node Metastasis: A Case Report
    H. Shafi, M. Rafati Rahimzadeh, M. Vakili Sadeghi Page 14
    Background And Objective
    Prostate adenocarcinoma is the most common neoplasm in men. The most common metastatic sites are usually bones، lung and pelvic lymph nodes. The sensitivity and reliability of detection of lymph node metastases from prostate cancer is important. CASE: The patient was a 65 year old male who referred with three month weight loss (approximately 15 kg)، abdominal pain، and inflammation and pain of right testis associated with difficulty in voiding. In physical examination، right inguinal lymph nodes are palpable. Kidney and liver function test was normal، and prostate- specific antigen was reported 10. 2ng/ml. In abdominal and pelvic sonography and CT scan، right pelvic masses and paraaortic lymph nodes were observed. In digital rectal examination، prostate consistency was normal. The patient underwent transrectal ultrasound guided prostate biopsy that the prostate adenocarcinoma with Gleason score of 10 was reported. Oncology consultation is given due to unusual CT findings، high Gleason score، severe weight loss and abdominal lymphadenopathy. Then different treatments are suggested to the patient and finally he had bilateral orchidectomy. One month after orchidectomy، intraabdominal masses were obliterated and abdominal signs were reduced. Meanwhile، prostate-specific antigen was 0. 34 ng/ml. The patient''s weight increased to about 5 kg، and after a 6 month follow up his general condition was good.
    Conclusion
    Old patients with weight loss، weakness and abdominal lymph nodes need careful clinical assessment especially for prostate cancer.
    Keywords: Prostate adenocarcinoma, Paraaortic, pelvic lymph nodes, Metastasis, Prostate specific antigen, Gleason score, Bilateral orchidectomy
  • H. Mahmoodi Nesheli, H. Sorkhi, A. Tamaddoni, M. Karimi, M. Pournasrollah, M. Hajiahmadi Page 18
    Background And Objective
    In beta-thalassemia major patients، iron overload can cause dysfunction in many organs. The aim of this study was to determine the correlation between renal tubular dysfunction with iron overload in beta-thalassemic patients referring to our thalassemia center.
    Methods
    In this descriptive-analytic study، beta-thalassemia major patients aged more than ten years were selected. Magnetic Resonance Imaging T2*done for patients. Iron overload of liver designed by MRIT2*. It was considered as two levels; severe and mild to moderate levels. Forty five patients were severe iron overload (case) and forty five patients were mild to moderate levels (control). They were matched for age and gender. Random morning urine samples were collected and the electrolytes، uric acid، creatinine and urinary B2M (beta2-microglobulin) levels were examined. Blood samples for levels of BUN، Cr، Na، K، FBS and Ferritin were taken too. Then، Ca/Cr ratio in urine، Pr/Cr ratio in urine، fractional excretion (FE) Na، FE K and FE uric acid were calculated. Abnormal excretion of these biochemical factors considered as a renal tubular dysfunction. The data was analyzed and p<0. 05 was considered significant.
    Findings
    Mean age of patients in case and control groups were 27±6. 106 and 27. 64±7. 834 years، respectively. Serum ferritin level (case; 2300. 46±146. 32، control; 1488. 09±1051. 46، p=0. 002)، the urinary Ca/Cr ratio (case; 0. 11، control; 0. 12، p=0. 01)، and urinary β2M/Cr ratio (case; 502. 18±1053. 21، control; 513. 48±936. 86; p=0. 024) were significant.
    Conclusion
    The results of study showed that iron overload can affect the renal tubular function.
    Keywords: Renal, Liver, MRI, Beta, Thalassemia major
  • S. Rezaei, Zarchi, M.H. Taghavi, Foumani, M. Negahdary Page 25
    Background And Objective
    Nanotechnology is the science that today is considered by many researchers and different industries. The produced nanostructures with this science despite several advantages are the main concern of researchers because of their harmful and toxic effects. In this study the effect of silver nanoparticles on the hormones LH، FSH and testosterone in male rats was investigated and it is hoped with observing the obtained results، to find ways to prevent from entry of nanoparticles into the human body.
    Methods
    In this study، silver nanoparticles with doses of 25، 50، 100 and 200 mg/kg body weight were orally administered for 28 days to 50 male rats in five groups of 10. Then blood samples were taken from rats. Hormonal tests of LH and FSH were performed by DIAPLUS Inc kit and hormonal test of testosterone was performed by DRG instruments kit and the groups were compared.
    Findings
    In this study any significant changes were not observed in the mentioned hormonal concentration up to 100 mg dose of silver nanoparticles. But significant changes in testosterone concentration (reduced concentration) in high doses، i. e. 200 mg (1. 8±0. 5 nmol/L vs. 2. 5±0. 6 nmol/L) were observed that could be due to inhibition effect of silver nanoparticles on the function of testosterone-producing cells (p<0. 05).
    Conclusion
    The results of this study showed that silver nanoparticles changes the LH، FSH and testosterone hormones rate in male rats that this can lead to interference in the metabolism and liver renal failure.
    Keywords: Silver nanoparticles, LH, FSH, testosterone hormones, Male rat
  • M. Habibian, M. Peeri, M.A. Azarbayjani, M. Hedayati Page 30
    Background And Objective
    Hypertension is associated with alteration in endothelial function mediated through reduced nitric oxide bioavailability and renal injury. Exercise training has been shown to improve endothelial function in animal models of hypertension and in the patients with essential hypertension. The purpose of this study was to investigate the protective effect of aerobic exercise against some of proinflammatory cytokines in the renal tissue of rats treated with chronic nitric oxide synthase inhibition.
    Methods
    In this experimental research، 40 male Wistar rats were randomly divided into four groups: (1) control (2) sham (3) nitric oxide synthase inhibition (infusion of N? -Nitro-L-Arginine Methyl Ester، intraperitoneally) and (4) aerobic exercise (exercise + nitric oxide synthase inhibition) (n=10 for any group). The exercise consisted of progressive running training on the treadmill for 15 to 22 m/min، 25 to 64 min /day، and 5 days/week for 8 weeks. Tumor necrosis factor-alpha (TNF-?) and interlukin-6 (IL-6) levels was measured by ELISA method and the groups were compared.
    Findings
    Chronic nitric oxide synthase inhibition significantly enhanced renal TNF-? (2. 53 ± 0. 52 pg/mg) and IL-6 (4. 15 ± 0. 88 pg/mg) levels (p=0. 000). Conversely، aerobic exercise significantly decreased (p=0. 045) this proinflammatory cytokines levels (1. 97 ± 0. 37، 3. 46 ± 0. 80 pg/mg، respectively) in rat kidney.
    Conclusion
    Regular aerobic exercise with moderate intense may exert protective role against systemic nitric oxide deficiency-induced inflammatory renal injury by down-regulating the proinflammatory cytokines.
    Keywords: Proinflammatory cytokines, Nitric oxide, Exercise training
  • A. Gholipour Baradari, S.H. Hoseini, A. Zamani Kiasari, Sh. Ala, A. Emami Zeydi, A. Mahdavi, S.F. Mirbakhshi Page 38
    Background And Objective
    Nursing is one of the stressful jobs and its employees have high ranking in visit the doctor because of psychological problems. On the other hand stress causes reduced level of serum zinc and complications related to its deficiency. So the aim of this study was to evaluate the effect of zinc supplement on ICU nurses under job stress in educational hospital، Sari-Iran in 2011.
    Methods
    In this double-blind randomized clinical trial (RCT)، 90 female ICU nurses who completed Osipow job stress questionnaire and had job stress and had been qualified for study entry، randomly allocated in two equal intervention and control groups. At the beginning of the study، five milliliter blood was sampled from antecubital vein for measuring of serum Zinc. Intervention group received one capsule zinc sulfate 220 mg per 72 hours for four weeks and control group received one capsule placebo in the same way. Again at the end of the 4th week، job stress and serum Zinc level was measured in both groups and compared.
    Findings
    In intervention group serum zinc level at the end of the study (88. 25±13. 2 mcg/dl) was significantly increased in comparison to before the study (56. 63±15. 8 mcg/dl) (p<0. 05). But in control group the difference between serum zinc level before (54. 72±15. 1 mcg/dl) and after the study (59. 35±14. 7 mcg/dl) was not significant. There was no significant change in overall value of job stress before (208. 39±31) and after the intervention (206. 65±29) in both study groups. In intervention group، in three dimensions of job stress (role overload، role ambiguity and responsibility) significant reduction was seen (p<0. 05) but in control group there was no significant change in any dimensions of job stress.
    Conclusion
    Considering to the finding of the present study، to reduce some dimensions of job stress in ICU nurses، zinc supplement usage seems logical.
    Keywords: Zinc supplement, Job stress, Nurse, ICU
  • A.A. Darzi Ramezani, N. Nikbakhsh, S.R. Modarres, N.Soleymanpour, F. Alinejad, L. Ramezani Page 46
    Background And Objective

    Laparoscopic cholecystectomy has been performed for the management of hepatobiliary diseases. Early laparoscopic cholecystectomy (LC) was contraindication for acute cholecystitis (AC). With improvement in operative skills and advances instrumentation، LC is now a common treatment modality for AC. The objective of this study was to compare the outcome of laparoscopic cholecystectomy in acute and chronic cholecystectomy.

    Methods

    This retrospective study is comprised of 264 patients with acute (38 cases) or chronic (226 cases) cholecystitis admitted at Babol Medical University hospitals and underwent laparoscopic cholecystectomy from May 2006 to September 2011. Patients were diagnosed into two groups: 1- patients with acute cholecystitis and 2- patients with chronic cholecystitis on the basis of clinical، laboratory، sonographic، surgical and pathological findings. Patients were compared for laparoscopic cholecystectomy results، complications، age، gender، operation duration، early and late postoperative complications، duration of hospital stay، and factors associated with conversion from laparoscopic cholecystectomy to open cholecystectomy.

    Findings

    The mean age of patients was 48. 87±13. 07 years. From 264 patients underwent LC، 60 (22. 7%) were male and 204 (77. 3%) were female. Conversion to open surgery in patients with acute cholecystitis was 6 (15. 8%) cases and in those with chronic cholecystitis was 9 (4%) cases (p<0. 05). Severe adhesion and inflammation were the main reason for conversion to open surgery. Duration of hospital stay was significantly higher in patients with acute cholecystitis (1. 6±0. 9 days vs. 1. 1±0. 4) (p<0. 05). No significant difference was observed between two groups regarding early postoperative complication. Obstructive jaundice due to the cut of common bile duct was seen in a case with acute cholecystitis and 5 cases had pancreatitis due to retained stone after laparoscopic cholecystectomy in chronic cholecystitis patients.

    Conclusion

    This study showed that LC is an appropriate safe method for treatment of cholecystitis and can be served as the method of choice and first line therapy for cholecystitis.

    Keywords: Acute cholecystitis, Chronic cholecystitis, Laparoscopy, Gallbladder
  • R. Ranjbar, A. Mirzaee Page 51
    Background And Objective
    Salmonella enterica serovar Typhimurium is one of the most prevalent Salmonella serovars worldwide. Molecular typing of Salmonella serovars is of epidemiologic importance. The current research was carried out to study the genetic diversity of Salmonella typhimurium by enterobacterial repetitive intergenic consensus polymerase chain reaction (ERIC-PCR).
    Methods
    In a cross-sectional descriptive study that was carried out from 2007 to 2009، clinical samples including stool and blood were collected from the patients admitted to three hospitals in Tehran، Iran. All Salmonella stains were cultured and diagnosed by standard microbiological methods. Serotyping was carried out by commercially available antisera and the genetic diversity between the strains was determined by ERIC-PCR.
    Findings
    Among 650 clinical samples، twenty one salmonella typhimurium were identified. ERIC-PCR differentiated Salmonella typhimurium strains into nine genetic clusters (T1-T9). Thirty three percent of the strains were clustered into T1 (7 isolates) followed by T2 (6 strains، 29%)، T3 (2 strains، 10%) and T4-T9 (each one strain).
    Conclusion
    The results showed that endemic Salmonella typhimurium strains isolated in Tehran could be attributed to divers ERIC clusters and ERIC-PCR has been evaluated as a good approach for molecular typing of Salmonella typhimurium strains.
    Keywords: Salmonella typhimurium, ERIC, PCR, Genotype patterns
  • Sh. Seyfi, Sh. Latifi, Z. Shirkhani Page 58
    Background And Objective

    Ventilator-associated pneumonia (VAP) is the second common infection with high mortality (24-40%) in patients with tracheal intubation. One of the ways to prevent VAP is subglottic secretion drainage (SSD). This study was performed to determine the effect of subglottic secretion drainage on ventilator-associated pneumonia in ICU patients.

    Methods

    This interventional study was performed on 80 patients with ordinary tracheal tube and special tracheal tube for subglottic secretion at ICU of Hazrat Rasool Akram hospital of Tehran، Iran. They were randomly allocated to two groups (n=40). In case group، intermittent subglottic secretion drainage was performed every 1 to 2 hours during 18 hours at first three days and no intervention was done for control group. The incidence of early pneumonia in both groups was compared within the first five days of intubation.

    Findings

    In each group، three patients were excluded from the study because of death following ventilator withdrawal. The incidence of early pneumonia with clinical pneumonia index score≥6 in case group with subglottic secretion drainage was seen in 4 patients (10. 8%) and in control group with no drainage was seen in 7 patients (18. 9%). Increasing rate of white blood cells (greater than 11000 ml) and polymorphonuclear neutrophil (greater than 90% or Bandemia greater than 10%) in case and control group was seen in 6 patients (16. 2%) and 7 patients (18. 9%)، respectively.

    Conclusion

    The results of this study showed that the incidence of early VAP with a special tracheal tube for subglottic secretion drainage decreased in ICU patients.

    Keywords: Intensive care unit, Pneumonia, Suction, Ventilator
  • H. Babatabar Darzi, B. Mohseni, M.J. Forozanmehr, A. Ebadi, R. Rahmani, Y. Mortazavi Derazkola, E. Nasiri Formi Page 63
    Background And Objective

    Despite the development of science and technology، yet many patients suffer from the complications including nausea and vomiting after anesthesia that can have irreversible effects. The aim of this study was to assess the effect of C-band on controlling nausea and vomiting after general anesthesia in abdominal surgery.

    Methods

    This clinical trial study was performed on 174 male patients in the surgery department of Baqiyatallah and Valiasr Naja military hospitals in Tehran. They underwent abdominal surgery and it was their first surgical experience. They were randomly divided into three groups of 58 cases: acupressure (treatment group)، control and placebo groups. The severity of nausea and vomiting (based on visual assessment scale) were recorded by the patients in the related form. The frequency of nausea and vomiting was asked from the patients by the experts who had no information about how the groups were divided and it was recorded in a prepared checklist. Also، it was assessed 8، 16 and 24 hours after operation and then the groups were compared.

    Findings

    Based on our results، C-band caused a decrease in the frequency of nausea in 6 (10. 3%) patients versus 34 (58. 6%) and 33 (56. 8%) patients (p<0. 001) and the severity of nausea (p<0. 007)، and also it caused a decrease in the frequency of vomiting in 2 (3. 4%) patients versus 13 (22. 4%) and 35 (25. 8%) patients (p<0. 008) and the severity of vomiting (p<0. 005) that in compared to control and placebo groups it was more and the difference was significant.

    Conclusion

    According to the results، it is proposed to use C-band as a non-invasive method to prevent nausea and vomiting after anesthesia.

    Keywords: C, band, Nausea, vomiting, Anesthesia, Abdominal surgery
  • L. Yazdanpanah, L. Azadbakht Page 69
    Background And Objective
    Osteoporosis is considered the most common disease of the skeleton system، which reduces bone mass، and leads to an increased risk of fracture in the hip، spine and wrist. Different causes like genetic، environmental and hormonal factors، life style and nutrition affect the development of osteoporosis. In recent years، attention is paid to the role of different fatty acids in bone health and osteoporosis. This article reviews the effects of different fatty acids consumption on bone health and osteoporosis in both animals and humans.
    Methods
    In order to do this study، literature search was done on PubMed، Google، Iran Medex and SID، analyzing the effect of fatty acids on bone health and osteoporosis. The MeSH keywords used for the search were osteoporosis، bone loss related to menopause and aging، fatty acids، saturated fatty acids، unsaturated fatty acids and conjugated linoleic acid limited to the topics and abstracts in English and Farsi articles published between 1995 to 2012. Three hundred and fifty six results were found in the primary search of the databases. After sifting through the topics and abstracts، eventually 33 articles were selected which were directly related to the effects of various fatty acids on bone health and osteoporosis and its mechanism and used in this article.
    Findings
    Reduction of total dietary fat and saturated fatty acid، decreased omega-6 to omega-3 fatty acid ratio and intake of unsaturated fatty acids especially omega-3 from plant sources have been reported to have a positive influence on bone health and lead to a decrease in osteoporotic fractures. A variety of mechanisms may explain the effects of fats on bone health، including changes in calcium absorption، formation of osteoblasts and osteoclasts، prostaglandin synthesis، alterations in cell membrane function and production or inhibition of proinflammatory cytokines.
    Conclusion
    The results showed that different fatty acids via various mechanisms affect bone health، osteoporosis and incidence of bone fracture risk.
    Keywords: Osteoporosis, Fatty acids, Saturated fatty acid, Unsaturated fatty acids, Bone health
  • M.H. Shirazi, Z. Vaise Malekshahi, D. Afshar, R. Ranjbar, S. Hajikhani Page 79
    Background And Objective
    Campylobacter jejuni is a common cause of acute diarrhea in humans. As regards there is not exact information about the prevalence and antibiotic resistance of this bacterium in Iran، this study was undertaken to determine the prevalence and antibiotic resistance in campylobacter jejuni strains isolated from 10 years old children admitted to diarrhea in several medical centers in Tehran.
    Methods
    This cross-sectional study included 117 diarrheal samples collected from several medical centers in Tehran in 2011. Stool samples were homogenized and cultured in Preston enrichment broth، then were subcultured in Campylobacter specific medium under microaerophilic condition in 42 °C for 48h. The isolates were identified by biochemical tests. Antibiograms were performed by the disc diffusion method.
    Findings
    From 117 samples tested، 9 samples (7. 69%) were positive for campylobacter jejuni. Maximum resistance and sensitivity were observed in the cotrimoxazole (5 cases، 55. 55%) and gentamicin (8cases، 88. 88%) respectively.
    Conclusion
    The results of study showed that Campylobacter jejuni is one of the important causes of diarrhoea in children less than 10 years of age and the most resistance of antibiotics was to cotrimoxazole.
    Keywords: Campylobacter jejuni, Erythromycin resistance, Diarrhea
  • A.A. Ghasemi, S. Ashouri Page 84
    Background And Objective
    Ventriculoperitoneal shunt is the most commonly used technique for management of hydrocephalus، although complications occur occasionally. One of these complications is catheter migration into the intestine، vagina، umbilicus and scrotum. In this article we present a rare case of catheter migration into the scrotum. CASE: A 2-month-old infant underwent surgery for congenital hydrocephalus at the Imam Khomeini hospital of Orumieh، Iran and a ventriculoperitoneal shunt was implanted. Postoperative course was uneventful. Monthly follow up visit revealed no problem regarding to shunt during first 3 months period after operation، but 7 months after surgery parents noticed scrotal swelling in their child. X-ray study disclosed catheter tip in scrotum. Surgery was performed for repositioning of catheter tip and herniorrhaphy. Three days after surgery patient discharged without any complication and during one year follow up period we didn’t notice any problem in the patient.
    Conclusion
    Catheter migration of ventriculoperitoneal shunt into the scrotum is a rare event but prompt surgical obliteration of patent processus vaginalis and catheter repositioning is strongly recommended to avoid shunt malfunction.
    Keywords: Ventriculoperitoneal shunt complications, Peritoneal catheter migration, Patent processus vaginalis, hydrocele